EUROPAS STØRSTE: Ingrid Larssen har fått Nordland fylkes reisestipend for 2009. Turen går til London og St.Petersburg. London og Europas største kunsthåndverksmesse venter allerede i mai.
Foto: Saatchi Gallery
Til London og St.Petersburg

Ingrid Larssen er tildelt Nordland fylkes reisestipend for kunstnere 2009. Hun skal på studietur til London og St.Petersburg.

Det var 20 søkere til årets reisestipend og Nordland fylke har tildelt Larssen og tre andre kunstnere i Nordland stipend. I mai reiser hun til London for å få med seg den årlige kunstmessen «Collect» som i år er lagt til The Saatchi Gallery. – Dette ser jeg virkelig fram til. Det blir en stor inspirasjonsreise, sier Larssen. I tillegg til to dager på Europas største kunsthåndverksmesse har Ingrid et bredt program med besøk på en rekke utstillinger og museer. St.Petersburg-besøket er ikke berammet tidsmessig, men vil finne sted til høsten. Ingrid Larssen ser spesielt fram til å la seg inspirere av byens imponerende draktsamlinger. – Jeg lar meg inspirere av ting folk flest kanskje ikke ser. Hvordan er det knappehullet sydd? Hvordan har de fått til den kniplingskragen? Alle sånne rare ting, ser jeg etter. Kanskje dukker denne kunnskapen opp i et smykke en gang i framtiden.

INGRID LARSSEN
smykkekunst | objekter
Prosess i Ålesund | Pelagial til Førde | Reisestipend | Med UD til Irland |