FRA DYPET: Objektet Ctenophorae er ett av i alt fjorten objekter som blir vist i Sogn og Fjordane. Kunstmuseum, Kunstsenteret i april. Åpning 30.mars.
Foto: Ingrid Larssen
Pelagial til Førde

Ingrid Larssen monterer i disse dager sin separatutstilling PELAGIAL – det frie vannspeil i Sogn og Fjordane Kunstmuseum, Kunstsenteret i Førde.

Det har tatt Larssen atten måneder å produsere arbeidene som hun i neste uke skal montere i Kunstsenteret i Førdehuset. Det er femten år siden Larssen sist hadde separatutstilling på Vestlandet. I 1996 viste hun smykker i pappmasje i Galleri Fibula i Bergen. De siste tre årene har hun konsentrert seg om objekter, og dette er første gang hun viser en stor utstilling med disse. Pelagial viser 14 objekter med havet som tema, livet under vann har gitt ideer til former, farger og stofflighet. De er sydd i silkeorganza i teknikken vaffelsøm. Lydkulissen Under vatn er lagd spesielt til utstillingen av Bjørn David Clason Bancel. Utstillingen er støttet av Statens Utstillingsstipend 2010. Pelagial skal vises i Buskerud Kunstnersenter, Drammen i tiden 24.august til 18.september og i Galleri Espolin, Kabelvåg i november og desember.

INGRID LARSSEN
smykkekunst | objekter
Prosess i Ålesund | Pelagial til Førde | Reisestipend | Med UD til Irland |